Alfa Bazeni

Klasičan bazen pravougaonog oblika dimenzija 9x4m sa dubinom 1.5m.
Radjeno styropool tehnologijom i obložen Adria Blue folijom 0.8mm debljine na koju se dibijabgarancija 10 godina.Karakteristicno za ovaj bazen je da je “u ravni” sa okolnim uredjenjem i da nije korišćen kamen na rubovima bazena.Ovaj metod je primenjen uz razloga sto ne postoji opasnost od nanošenja prljavštine nakon kiše.
Dodatna oprema koja je montirana:
•kompletna automatika za održavanje vode koja podrazumeva elektrolizu i PhExpert,koja omogućava uštedu u vremenu kao i konstantan kvalitet vode.Na ovaj način nije potrebno vodu naknadno tretirati hemijom.
•dodatne dizne koje služe za neku vrstu masaže .

Alfa Bazeni

Klijent koji se bavi ugostiteljstvom odlucio se za kombinaciju dva osnovna modela bazena kako bi upotpunio ponudu u svom objektu.
Ovim putem ponuda sto se organizacije dogadjaja,proslava čini celokupan posao mnogo komercijalnijim jer omogućava uživanje i u toku letnjih dana kada je to preko potrebno ,pogotovo kada se izmenu obzir da sezona za svadbe pocinje krajem leta.
Ovim putem se poslovanje poboljšava u toku vansezonskih meseci rada.
Iz opisanog primera završenog projekta zaključujemo da bazeni ovih dimenzija su ,takodje,pogodni kako za kućnu ,tako i za javnu - komercijalnu upotrebu.

Alfa Bazeni

Još jedan pravougaoni bazen za sezonu 2018.godine ,ali u ovom slucaju dimenzija 6x3 metra.
Karalteristicno za ovaj bazen jeste odsustvo merdevina ,koje su zamenjene stepenicama u uglu bazena.
Stepenice tipa Eleganze sa duzinom i visinom gazista 25cm i ukupnom širinom stepeništa 60cm,koje stižu u komadu i nema potrebe za naknadno sklapanje.Naravno,u zavisnosti od dimenzija bazena u ponudi se kogu naci i vece dimenzije stepenica.Prikazane stepenice su jedan od praktičnijih rešenja ulaza u bazen i sam bazen cine dosta minimalisticnim i lakim za uklapanje sa okolnim uredjenjem.

Alfa Bazeni

Porodični bazen pravljen na vrhu objekta obložen mozaik folijom,dok su zidovi pravljeni styropoolom.Projekat završen 2014. godine u Novom Sadu.
Tehnika kojom je pravljen bazen omogućava klijentu da izabere dimenziju koja najvise odgovara potrebama i zahtevima prostora.

Alfa Bazeni

Bazen dimenzija 8x4 metra sa dodatkom poliesterskih stepenica ,našeg klijenta u Novom Sadu.
Projekat je zavrsen u leto 2014.godine.Slike bazena smo već objavljivali,ali smo hteli da iskoristimo priliku da prikažemo u snimak koji prikazuje bazen u toku sezone kada je spreman za korišćenje.

Alfa Bazeni

Jedan od bazena skimerskih koji smo pravili za javnu upotrebu hotela u Kladovu.Naime,bazen je pravljen styropool tehnologijom izrade zidiva bazena.

Alfa Bazeni

Bazen pravljen na Crnogorskom primorju u prelepoj vili sa pogledom na crnogorsko primorje.
Kao sto se vidi na slici bazen je pravljen sa dodacima “slap-a” i stepenica u uglu kao bi omogućio lakši ulazak u sam bazen dok slap predstavlja jedan od najboljih vidova masaže i relaksacije korisnika.
Zidovi bazena ovakvog oblika su radjeni specijalnim materijalima kojima se obezbedjuje dugotrajnost i siroka primenjivost u smislu izrade najrazličitijih dimenzija i oblika.

Alfa Bazeni

Projekat sa slike na vrhu objekta i pruža pogled na grad.Da bi se bazen montirao na vrhu zgrade potrebno pre samog zidanja,uraditi statičke proracune zbog opterećenja koje predstavlja za samu zgradu.

Alfa Bazeni

Djakuzi u bazenu 
Jedan od projekata koji je dokaz da je izvodljivo mnoštvo razlicitih bazena i izlaženje u susret zahtevima kupaca.
Bazen pravljen po specijalnim zahtevima pre 14 godina u Novom Sad ,projektovan i izradjen sa djakuzijem u bazenu.Takodje bazen poseduje i lift za spustanje kupača u bazen(specijalni zahtev zbog potreba) kao i šipke za pridržavanje na ivicama bazena.

Alfa Bazeni

Zatvoreni bazen pravljen po specijalnom zahtevu klijenta.Radjeno styropool tehnologijom sa stepenicama na ulazu.

Alfa Bazeni

Izgled malog porodičnog bazena nakon renoviranja i adaptacije. .
Mali porodični bazen pravljen u Novom Sadu u dvoristu ograničenih dimenzija i renoviran pre 4 godine sa kompletnom oplatom i filterima.
Ovako adaptiran ne iziskuje nikakve dodatne troškove u narednim godinama.

Alfa Bazeni

Bazen koji nismo mi radili od pocetka već renovirali nakon odredjenog perioda korišćenja i koji je pravljen po specijalnim zahtevima korisnika,tj.po zahtevima koji je projekat odredio.Naime,bazen je prvobitno obložen pločicama tako da je naknadno oblagan i renoviran folijom.

Alfa Bazeni

Bazen sa stepenicama za izlazak u bazen sa prostorom za relaksaciju u toku dugih letnjih dana/novi.Prostor koji je lepo iskorišćen i pozicioniran sa dodatnim šipkama koje omogućavaju bezbedniji izlazak i izlazak iz bazena.

Alfa Bazeni

Zahvalili bismo se našem klijentu iz Subotice koji nam je poslao slike svog dvorišta nakon završetka okolnog uredjenja.Velika nam je cast sto nam je klijent dao poverenje kako bi bazen iz našeg asortimana ulepšao njegovu zelenu površinu i nadamo se da će uživati u svom vrtu dugi niz godina.

Alfa Bazeni

Bazen pored reke.
U objektima na ovakvim lokacijama neretko su bas bazeni jedna od neizostavnih stavki dvorišta gde klijenti mogu da u pri korišćenju bazena uživaju u predivnom pogledu koji se pruža duž reke.Vazduh je često i “sveziji” pa u toku nepredvidivih letnjih dana veliku ulogu u samom korišćenju bazena jeste i toplotna pumpa koja dogreva vodu na zadatu temperaturu i održava istu.Na ovakvim lokacijama bitno je filterpodstanicu pozicionirati na “bezbedno” mesto gde reka u pri visokom vodostaju ne bi poplavila pumpe i/li dodatnu opremu.

Alfa Bazeni

Renovirani bazen koji je pravljen po specijalnim zahtevima korisnika,tj.po zahtevima koji je projekat odredio u pogledu oblika ,dimenzija.
Naime,bazen je prvobitno obložen pločicama tako da je naknadno oblagan i renoviran folijom.E sad postavljaju se odredjena pitanja,jer su ljudi navikli da pri pomeni bazena prvo im na um padne da se mora betonirati i poplocavati sto iziskuje mnoštvo troškova dodatnih ,a takodje funkcionalnost i dugotrajnost se dovodi u pitanje...
Folija ima mnoge prednosti u odnosu na pločice u smislu ekonomicnosti ,dugotrajnosti pa i bezbednosti.U ponudi imamo preko 30 boja i dezena na koje se dobija 10 godina garancija.Ukoliko klijent poželi u nekom momentu da renovira okruzenje bazena moguca je i zamena folije za dezen koji je odgovarajući za novi dizajn objekta.Nakon montaže nema pojave oštrih ivica u bazenu sto je vrlo bitno za bezbednost ,pogotovo,mladjih korisnika bazena.

Alfa Bazeni

Na zahtev klijenta renovirali smo ovalni bazen koji je gradjen pre 9 godina gde smo kompletno promenili foliju i rubni kamen.Napomenuli bismo da smo dodali stepenice na ulasku u bazen.Kao sto se može primetiti dobijen lep i nestandardni oblik bazena sto ga čini jednim od jedinstvenih u našem dosadasnjem iskustvu.

Alfa Bazeni

Evo još jedan porodični bazen dimenzija 8x4m spreman je za upotrebu u,nadamo se,sto dužem i toplom letu.Klijent se odlucio za potpuno automatizovano održavanje higijene vode odlučivši se za PhExpert,Elektrolizu kao i robot usisivac.
Zelimo srećan pocetak sezone i lepo uživanje u svom domu.

Alfa Bazeni

Kao sto se može na slici videti bazen je standardnog pravougaonog oblika,ali jedne od nestandardnih dimenzija i opreme.Kazemo nestanrdnih dimenzija,jer se radi o dimenziji 7x3.5m iz razloga ograničenih dimenzija dvorišta.Ova ne tako česta situacija lako je resiva iz razloga sto styropool blokovima možemo izaci u susret i najrazličitijim zahtevima.
U prokazanom bazenu smo pravili i stepenice za ulazak u bazen gde smo obratili paznju da prvi stepenik ima i funkciju relaksacionog dela sa dve dizne kako bi klijent mogao da iskoristi ovaj deo i za laganu masazu.Slap-om na sredini bazena spo na neki način upotpunili relaksacionu funkciju bazena.
Takodje,kako bismo olakšali održavanje higijene,montirali smo i automatike za održavanje vode i doziranje hemije.

Alfa Bazeni

Ovaj bazen je standardnog pravougaonog oblika bez stepenica već sa merdevinama.Takodje,bazeni montirani pored reke neretko se desava da bivaju poplavljen usled visokog vodostaja.Tada je bitno skloniti pumpe i ostalu dodatnu opremu(elektrolize,PhExpert,toplotnu pumpu) kako isti uredjaji ne bili poplavljeni.Dok ostatak bazena,zodovi,folija,merdevine ne bi trebale da trpe nikakvu štetu nakon povlacenja vode.

Alfa Bazeni

Bazene uvek gradimo skladu sa željama i potrebama klijenta,pa u skladu sa tim smo i ovaj put postupili.Kao sto smo već u prethodnim tekstovaima objavljivali ulaz u bazen može se na par načina “modifikovati” kako bi klijent mogao da koristi prostor za relaksaciju kao i drugaciji pristup bazenu.Takodje,u sklopu bazena nalazi se i “slap” koji pored estetske uloge poseduje i funkciju da dodatnu masazu u bazenu.

KONTAKT

Adresa:
21000 Novi Sad
Toplice Milana 1
Kontakt:
Email: alfabazeni@gmail.com 

Phone: +381 21 6 300 225
Prodaja i montaža bazena: : +381 65 300 2230
Renoviranje i tehnička podrška: +381 63 500 106